Bài describe an ideal job you’d like to do in the future

Bài báo là một chủ đề rất phổ biến, vì vậy bạn nên chuẩn bị ý tưởng cho chủ đề này, đặc biệt là trong phần 2, để ghi điểm với nhà nghiên cứu. Dưới đây là ví dụ Topic Talk about your future job IELTS Part 2 được chúng tôi sưu tập từ các diễn đàn. Từ vựng rất thực tế và tập trung vào cấu trúc lời nói để cung cấp các dấu hiệu rõ ràng và quan trọng nhất là cách phát âm bình thường. Hãy xem bài viết của Aten English để phân tích cách bạn áp dụng describe an ideal job you’d like to do in the future lý tưởng.

Describe an ideal job you’d like to do in the future band 8.0

Dưới đây là bài mẫu describe an ideal job you’d like to do in the future band 8.0 mời bạn tham khảo: 

Today I’d like to share with you about dream job in the future. It would be teaching English to speakers other languages.

Actually, I’ve been pursuing profession for nearly 4 years, and I realize that it’s my true calling. I would put heart and soul in it to become a good teacher to help learners of English to make tremendous progress and communicate both social and work contexts.

Teaching English involves thorough research on methods of learning and teaching a language and then apply the right one in specific cases. Teachers also prepare for lessons prior to class time to make sure contents will be delivered within an amount of time, say 45 minutes or one hour, and most importantly, students will be engaged in the lesson. On top of that, tests and exams are needed check students’ progress and make any changes if necessary.

bai-describe-an-ideal-job-you’d-like-to-do-in-the-future-so-2
Dưới đây là bài mẫu describe an ideal job you’d like to do in the future band 8.0 mời bạn tham khảo

In order become a professional English teacher, I would have to obtain the International teaching certificate CELTA that stands for Certificate in English Language Teaching to Adults. I also to brush up on my English to gain proficiency as well as teach and observe several classes to get the picture of common problems that learners of English have.

Teaching would be my dream job 

▶ I’ve loved English since 4. It was my grandfather that inspired to learn English. I would like to share what I’ve accumulated throughout years with learners of English.

▶ And I would be able meet learners from all walks of life, each of whom has a story. And this means that I have a great time listening to their experiences and learn a lot from them. Then I would make friends, broaden my social circles.

▶ I also like deliver lessons, communicate with others and ensure that they understand the lessons and the messages I convey. It would be big happiness when my students get good results, exchange small talks with give me presents on special occasions such as Vietnamese teachers’ day or Women’s day even after they finish the course.

Describe a perfect job you would like to have in the future band 8.5 

Đoạn văn describe an ideal job you’d like to do in the future tham khảo:

When I used to a child, I had this image of me being a professional at the workplace, running between cubicles, typing restlessly and having discussions with my colleagues (pouring creativity). The job that I have today is not so from that, and it is also the type of career that most people would want for their life, which is a decent office job.

My concept of an occupation has 3 components: First, it has to provide(for you and your family). Second of, it should be located in a nice looking location, and finally, I need a good environment that nurtures growth and equality.

– The first and foremost of any occupation has got to be its pay. As eager to learn person as I am, I cannot deny that first thing I look at when I see a job offer is the amount of salary that the company is willing to pay me. I think is me being practical instead of materialistic.

bai-describe-an-ideal-job-you’d-like-to-do-in-the-future-so-1
When I used to a child, I had this image of me being a professional at the workplace, running between cubicles, typing restlessly

– Talking about locations, wouldn’t be nice if you can make a living and enjoy your time at work at the same time? A nice workplace is must when it comes to creativity and solutions. Imagine this: You were a marketer you are tasked with coming up with amazing ideas for the next launch of a new product. What’s worse now you are placed inside of a very dimly lit room, with plain walls and a boring set-up. 

Hence suffice it to say I love a well laid out place so that my mind can freely function without being hindered by any external factors.

– Last but not least, excellent learning environment is what everyone automatically thinks of when it comes to a dream job I think. And understandable you know? Once upon a time, I came across this psychology paper suggests that one of the most important facets of a human’s core value is the need grow intellectually. I think in life very few people would be satisfied with a job that is repetitive requires them to do the same thing over and over again. And even then, they wouldn’t be too about it. Moreover, personal development is essential to future promotion so I assume learning progressing in the corporate leader go hand in hand.

And so was what I think would make an ideal job for me in the future. It’s as simple as that and many would agree me that these expectations are basic yet very necessary.

Xem thêm;Topic The area you live in IELTS Speaking Part 1

Dịch nghĩa:

Khi tôi còn là một đứa trẻ, tôi  có hình ảnh  là một người chuyên nghiệp trong công việc, chạy giữa các ô, viết không ngừng  và trò chuyện với đồng nghiệp (sáng tạo). Công việc hiện tại của tôi cách đây không  xa lắm và đó cũng là  nghề nghiệp mà hầu hết mọi người đều khao khát trong đời, đó là một công việc văn phòng tử tế. 

Ý tưởng của tôi về một nghề nghiệp lý tưởng có ba phần: Thứ nhất, nó phải cung cấp (cho bạn và gia đình bạn). Thứ hai, nó phải được đặt ở một nơi đẹp, và cuối cùng, tôi cần một môi trường tốt để thúc đẩy tăng trưởng kinh tế và bình đẳng. 

 – Phần đầu tiên và quan trọng nhất của bất kỳ nghề  nào là thanh toán. Là một người ham học hỏi, tôi không thể phủ nhận rằng khi nhìn thấy một lời mời làm việc, điều đầu tiên tôi nhìn vào là mức lương mà công ty sẵn sàng trả cho tôi. Tôi nghĩ  đó là con người thật của tôi, không phải con người vật chất. 

 – Nói về địa điểm, sẽ không tuyệt sao nếu bạn có thể  kiếm sống bằng cách tận hưởng thời gian tại nơi làm việc? Một nơi làm việc đẹp là điều cần thiết cho sự sáng tạo và  giải pháp. Hãy tưởng tượng: bạn là một nhà tiếp thị và công việc của bạn là nghĩ ra những ý tưởng tuyệt vời cho lần ra mắt sản phẩm mới tiếp theo. Điều gì có thể tồi tệ hơn là bây giờ được đặt trong một căn phòng rất tối với những bức tường trơn nhẵn và một sơ đồ sàn nhàm chán. Bạn có thể tưởng tượng! 

Chỉ cần nói rằng, tôi thích một nơi được thiết kế tốt để đầu óc tôi có thể tự do hoạt động mà không bị phân tâm bởi các yếu tố bên ngoài. 

 – Cuối cùng nhưng không kém phần quan trọng, mọi người đều nghĩ đến một môi trường học tập tuyệt vời khi tìm kiếm công việc mơ ước của mình. Và đó là điều dễ hiểu, bạn biết không? Tôi đã từng xem qua một bài báo về tâm lý học cho rằng một trong những khía cạnh quan trọng nhất trong giá trị cốt lõi của một người là nhu cầu phát triển trí tuệ. Tôi nghĩ rằng có rất ít người trong cuộc sống hài lòng với  công việc lặp đi lặp lại, yêu cầu họ  làm đi làm lại cùng một công việc. Và thậm chí sau đó họ  không quá hài lòng về điều đó. Ngoài ra, sự phát triển cá nhân rất quan trọng để  tiến bộ hơn nữa, vì vậy tôi tin rằng việc học hỏi và tiến bộ trong quản lý kinh doanh luôn đi đôi với nhau.

bai-describe-an-ideal-job-you’d-like-to-do-in-the-future-so-3
Chỉ cần nói rằng, tôi thích một nơi được thiết kế tốt để đầu óc tôi có thể tự do hoạt động

 

 Và  tôi nghĩ đây là công việc hoàn hảo cho tôi trong tương lai. Đơn giản  vậy thôi, và nhiều người  đồng ý với tôi rằng những kỳ vọng này là cơ bản nhưng  cần thiết. 

Bài mẫu describe an ideal job you’d like to do in the future được trích từ cuốn sách “5 Core Topics luyện thi IELTS Speaking” của Aten. Các bạn có thể xem các bài văn mẫu khác tại khóa học tiếng anh online của Aten. Cần hỗ trợ về tài liệu vui lòng liên hệ Fanpage Aten English để được hỗ trợ nhanh nhất.

KHUYẾN MÃI HẤP DẪN

Giảm ngay 1.5 triệu khi đăng ký hôm nay
Giảm thêm 1 triệukhi đăng ký nhóm từ 2 học viên trở lên
Giảm thêm 10% khi đăng ký nhóm từ 3 học viên trở lên